Dag 75

2014-04-16
14:21:00
Efter 7 olika länder och fantastiska platser börjar denna resa nå sitt slut. På måndag börjar vi åka hem mot Sverige igen, blir ett stopp i Bangkok, Peking, Stockholm och Östersund innan jag är framme i Funäsdalen.. Är lite ångestladdat att resan börjar ta slut, samtidigt som jag också längtar efter att flytta till Östersund och påbörja en ny spännande tid där. Tror det här blir sista uppdateringen på bloggen från den här resan.
 
Senaste dagarna har gått i festens tecken! Vi har firat Thailänskt nyår, Songkran ! En stor vattenfestival där man med vattenpistoler och hinkar i princip dränker allt och alla med vatten som man ser och önskar de ett gott nytt år. Flera kilometer långt vattenkrig, alla åldrar och alla tycker det är lika kul! Haha, en av de roligaste dagarna på hela resan om jag får säga :)
 
 
Gustav har laddat upp med vattengevär!
 
 
 
 
Flög vatten överallt :)
 
 
I förrgår fortsatte festen men på Koh Phangan med Full Moon Party! Herregud vad mycket folk och så galet varmt det var på grund av det. Det var verkligen en riktigt röjarfest, de va kul, men inte alls lika kul som Songkran.
 
 
Äre här de är party? ;)
 
 
 
En av många eld-attraktioner, här var det en ring av eld man skulle hoppa igenom. En del brände sig riktigt illa men var för packad för att bry sig i det. Mindre kul dagen efter kan jag tänka mig :P
 
 
Fôlkit
 
 
 
Vi har haft lite otur med vädret de senaste dagarna med mycket regn. Så idag gick vi på en indisk matlagningskurs, vi lagade mat i 4 timmar och har ätit så vi nästan spruckit. Kocken trodde inte på att ge oss några recept utan vi skulle lära oss och förstå kryddornas innebörd och det skulle stanna med oss resten av livet, vi försökte anteckna så mycket som möjligt och även filma lite. Får öva några ggr hemma innan vi bjuder nån på nått tror jag ;)
 
 
Redo att lära!
 
 
 
Nu ska vi njuta av våra sista dagar här på Koh Samui, tack till alla som jynat in här och följt oss på resan :)
 
Ha´de!
 
 

Matlagningskurs och jetski

2014-04-10
13:27:49
Igår va vi på en väldigt rolig matlagningskurs! Gjorde grön curry paste, kyckling med grön curry, pad thai och kokosnötssoppa med kyckling. Kommer kanske va svårt att få till det exakt lika hemma men liknande tror ja vi ska kunna fixa iaf :)
 
 
 
Redo att börja kocka !
 
 
 
 
Koncentrerad ;)
 
 
 
 
Gjorde egen Green curry paste
 
 
 
Stekare
 
 
 
 
Idag har vi hyrt varsin jetski, jäklar så kul det va! Att jag aldrig prövat det förut? Gött att man inte kunde köra fast som i snön ;)
 
Redo att sticka ut å köra
 
 
Happyface :)
 
 
Nu ska vi käka upp resterna från gårdagens kurs, blev såå mycket mat!
 
 
Ha´de!
 
 
 
 
 

Senaste dagarna i bilder

2014-04-09
08:13:18
Henna tattoo, mitt fenomenala aprilskämt som genomskådades direkt! Skrev Gustav i nacken :PPaddlingKörde på grund så fick dra en bit!Paus från paddlandet


Ätit den godaste indiska maten nånsin!Bananpannkaka, tror jag skulle kunna leva på dig


Shots efter maten :)


Lycklig shoppare !:)


Ikväll ska vi på en Thailändsk matlagningskurs, spännande :)

Ha'de!!

Dag 62..

2014-04-03
12:08:57
Jag har sagt det förut, men shit vad tiden går fort! Det är redan april! Dagen vi ska åka hem börjar närma sig. Vi har fått en lägenhet på Frösön nu! En 3a, känns så kul och skönt att få lite större när man bott i en 1a i fyra år :)Men tillbaka till resan, nu befinner vi oss på en fin ö i Thailand som heter Koh samui! Om dagarna har vi upptäckt ön från en moped och badat i havet ! Ön är mkt mkt större än jag trodde! Vi bor vid chaweng beach och åkte en av dagarna till Bo Phut beach, det såg nära ut på kartan men det tog lite mer än en timme innan vi kommit dit, visserligen körde vi mot enkelriktat och vilse några ggr, men ändå :p


Lycklig kille på moppe ;) hahaBig buddha tempelInne i templet skulle man plinga i klockorna :)Varit på invigning av ett stort nytt shoppingcenter vid chaweng beach.. Vilken moppe va våran nu igen ? ;)Just nu har vi inte någon plan på att åka vidare någonstans, efter att ha besökt 7 olika länder så känns det så skönt att bara va! Finns massor att se och uppleva här! Även nära till andra öar som Koh Pangang här ifrån också :)

Ha'de !