Manila

2014-02-13
04:04:40
Hej då Tokyo, tjena Manila!

Just nu sitter vi å väntar på flyget till Puerto Princessa från Manila. Vi kom hit sent igår kväll och har sovit på ett hotell inatt. När vi åkte taxin till hotellet sa taxichaffören 2ggr att det här är ett väldigt farligt område, gå INTE ut från hotellet.. :/ känns ju lagomt tryggt när en från lokalbefolkningen säger så! De va en vakt vid hotellporten och vi fick smyga med att betala taxin för han va så skraj att bli rånad. Väl inne i hotellet var det jätte fint! Finaste vi bott på än så länge, så det kändes ändå hyffsat tryggt ;) klockan va 01 på natten då så vi somna direkt och fick roomservice frukost på morgonen efter. 

Taxin som körde oss tillbaka till flygplatsen idag väntade på oss i hotellets garage, skönt att inte behöva gå ut på gatan där igen :P påvägen till flygplatsen var det flera tiggare som gick mitt i motorvägen, gamla och barn som knackade på rutorna och bad om pengar, så hemskt att se så små barn gå omkring mitt i vägen helt själv, riktigt farligt. Taxichaffören berättar att många i landet är väldigt fattiga och att vi bara ska knacka på rutan så går de iväg till nästa bil (känns tryggt att taxichaffören låste alla dörrar redan innan vi lämnade hotellet). 

Väl framme vid flygplatsen är det security check med beväpnade vakter, de i princip öppnade bagageluckan lika snabbt som de stängde den. Inne vid incheckningen va de väldigt brydd på Victors snus, han svara med att det va herbs :) haha!

Men iaf nu väntar vi på nästa flyg och hoppas det blir bättre, ska pröva ta oss upp till El nido. Kanske kommer va dålig åtkomst till internet där, märks om jag inte lägger ut nått på länge :) Jag kommer inte rekommendera nån att åka till Manila iaf som med Tokyo :P

Tack för kepsarna Kicki ! <3


Ha'dee !


Kommentarer
Challan säger:

Skönt att det gick bra! Ha en fortsatt god tur! <3

2014-02-14 | 07:22:32
Mariana säger:

Håller med Challan, skönt att det gick bra, men obehagligt! Kraam P.s. blev lite kissnödig bara av att titta på bilderna från tornen, haha x) Modigt att du var upp i nått av dom iaf :D

2014-02-16 | 15:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback